Vad är P2P-Lån?

Vad är P2P-Lån?

Inlägget ”Vad är P2P-Lån?” innehåller annonslänkar.

Du kanske har hört talas om termen P2P-Lån utan att veta vad det faktiskt innebär? Att investera i P2P-lån betyder att du lånar ut pengar till privatpersoner eller företag.

På så sätt, så kan du faktiskt på sätt och vis bli din egen bank. Du kan bygga upp en portfölj med lån som du har investerat i och som andra betalar tillbaka till dig.

I takt med att lånen amorteras så får du även ränta på lånen och det är där du tjänar pengar. Det är faktiskt roligt och intressant att bygga upp en låneportfölj att hantera.

Som tur är så behöver man inte göra jobbet manuellt, om man nu inte vill, utan de flesta hemsidorna har automatiska investeringskonton som du kan använda.

smslån låna pengar snabblåb investera i lån p2p-lån

Vad är P2P-Lån?

Så P2PLån är lån direkt från privatpersoner till privatpersoner eller företag, utan banken som mellanhand.

P2PLån är en växande ekonomisk sektor och i Sverige har det blivit allt mera populärt. Tyvärr så fick lånen ett dåligt rykte efter härvan med bolaget Trustbuddy som misskötte sina finanser grovt.

Men det betyder inte att andra företag inte kan göra samma sak fast mycket bättre. Lendify till exempel är störst inom marknaden för P2P-Lån i Sverige och har ett gott rykte.

smslån låna pengar snabblåb investera i lån p2p-lån

Investera i lån

Det finns en del olika hemsidor som erbjuder investerare möjligheten att investera i lån. Lendify som nämndes ovan är en solklar kandidat om du letar efter en plattform att investera genom.

Diskutera investeringarna

Innan du börjar investera så har du säkert fler frågor eller funderingar. Det hjälper alltid att prata med andra och det finns en grupp för just P2P-Lån på Facebook som du kan kika in.

Där får du gott om tips och tricks från andra som investerar i P2P-Lån. Finansbloggen Ihållande Investeringar har skrivit en hel del om att investera i P2P-Lån.

Kika även in vår lista med tips om SMSlån!